Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Esittely

toiminta - henkilökunta

 

Miljöö

Suuri tallipiha, jota ympäröi vastikään valkoiseksi maalattu aita. Omistajapariskunnan asuttama, vanha maalaistalo jonka välittömässä läheisyydessä sijaitsee vanhanaikainen kaivo. Iät ja ajat paikoillaan seissyt pienehkö navetta on hiljattain saatu kunnostettua asumukseksi neljälle vakituiselle hevoselle ja ponille, unohtamatta kahta ylimääräistä karsinaa hevosvieraiden tai uusien asukkaiden varalle! Tilalle on saatu myös suurehko hiekkapohjainen kenttä jossa on hyvä työskennellä lähes ympäri vuoden. Pienestä toiminnasta huolimatta miljööltämme löytyy myös pyöröaitaus unohtamatta suuria tarhoja.

Vanhana navettana toiminut tallirakennus kunnostettiin alkuvuonna 2016 nykyaikaisemmaksi, hevosasukkaiden käyttöön. Suurehkot karsinat omaava hyvin valaistu ja eristetty talli tarjoaa mukavat oltavat asukkailleen - ja sormet kylmänä oleville hoitajille, jotka talvisin nauttivat hyvin lämmitetystä satulahuoneesta. Ulkokuoreltaan vielä hyvin vanhanaikaisessa muodossa oleva tallirakennus yllättää nykyaikaisella sisäpuolellaan. Jokaisesta karsinasta löytyy vesiautomaatti, jolloin hevosillemme on koko ajan tarjolla raikasta vettä. Tallin satulahuone on tarpeisiimme nähden hieman turhan suuri, joten hevosten varusteiden lisäksi satulahuoneesta löytyy myös sohva sekä kaappeja hoitajille. Tallista löytyy myös pesukarsina.

Maneesia meillä ei täällä Tuomirannassa ole, mutta hiekkakenttä pyritään pitämään kunnossa mahdollisimman pitkälle, ainoastaan sydäntalvena se ei ole ratsastuskunnossa. Liikutusmahdollisuuksia tarjoaa kuitenkin myös pariinkin eri suuntaan lähtevät maastopolut joista löytyy metsäpolkuja, laukkapeltoa ja jopa pieni puro!

Tarhoja pihapiiristämme löytyy kaksin kappalein, johon hevoset pääsevät päivittäin. Kesäkäyttöön tarkoitetut laitumet sijaitsevat tallille johtavan hiekkatien varressa.

 

Tallipaikat  
1. Touhu-tarmo
2. Dakota
3. Chestnut
4. tyhjä
5. Jetlag
6. Carmelita

 

 

 

 

Toiminta

Hoitajatoiminta

Tilamme pääsääntöisin toiminta rakentuu hoitajien ympärille. Otamme jokaiselle hevoselle alkuun yhden hoitajan, jonka tehtävänä on hoitaa ja liikuttaa hoitohevostaan tasojärjestelmämme puitteissa. Yritämme kannustaa aktiivisuuteen niin tarinoiden kuin toiminnassa mukana olemisen kauttakin, sillä hoitajamme etenevät aktiivisuuspisteiden avulla.

kaikki hoitamisesta - hoitokirjat - kaapit

 

Tapahtumat

Yritämme pienestä koostamme huolimatta järjestää mahdollisuuksiemme mukaan erilaisia riehoja, teemapäiviä, kilpailuja ja muuta vastaavaa - mitä nyt mieleen juolahtaa! Tapahtumistamme ilmoitetaan näkyvästi ja joskus ne saattavat olla tallin sisäisiä (suunnattu hoitajille) tai kaikille avoimia.

   Syystapahtuma 2016

 

 

Henkilökunta

Iiris & Juuso Honkanen (30- ja 34-vuotiaat)

Rempseä tallin omistajapariskunta. Iiriksen tunnistaa leveästä hymystä, kantavasta äänestä sekä joko tiukalla nutturalla olevasta tai valloillaan heiluvasta hiuspehkosta. Juuso on parisuhteen rauhallisempi osapuoli, sanavalmis osaaja, joka hoitaa pääasiallisesti tallin teknisen puolen.

   
   
©2018 Tuomirannan tila - suntuubi.com