Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

risteytysponi-tamma 
Carmelita

"Reetta"

  Syntynyt, ikä    Syntymäaika tuntematon, n. 11 v.
  Väri, Merkit   Ruunikonpäistärikkö
  Säkäkorkeus   145cm
  Painotus, Koulutustaso   Kouluratsastus, HeA
  Edellinen omistaja, Omistaja   Emilio PenoEVM, Iiris & Juuso HonkanenVRL-14427
  Hoitaja   Reetta vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä

 

Luonnekuvaus

Carmelita on kaunis nimi kauniille ponille. Reetan tarina alkaa Deián kylästä, Espanjasta. Useasti sanotaan, että ulkokuori saattaa hämätä - ja tässä tapauksessa kyseinen sanonta ei voisi pitää enempää paikkaansa. Kauniin rakenteen ja värityksen omaavan ponin voisi olettaa olevan kuuliainen ja luotettava - ja sellainen Reetta toisaalta onkin, sen jälkeen kun luottamus on ansaittu. Tamma vaatii aika kauan aikaa ennen lämpenemistä uudelle ihmiselle ja aluksi Reetta osaa olla melko hankala - aivan kuin testatakseen "onko sinusta tähän?".

Reetta on käsitellessä melko vikkelän arvaamaton ja hän pitää siten ihmisystävänsä varpaillaan. On siis hoitajan tehtävä pitää huoli, että harjalaatikko on tarpeeksi kaukana ponin saavuttamattomissa, samoin muiden hevosten loimet. Harjatessa kannattaa olla ripeä, sillä Reetta ei ole poni joka jaksaa seisoskella paikallaan syvällisen superpuunauksen ajan. Varusteiden laitto onnistuu jo muutaman yrityksen jälkeen, sillä kyllä Reetta lopulta ottaa kuolaimetkin suuhun.

Reetta painottuu matkaratsastukseen, joten se on parhaimmillaan luonnossa - vaikka ratsastajan onkin tarpeen antaa selkeät avut, jotta ponin vauhti ei jää päälle. Kouluratsastuksessa Reetta on päässyt vasta tasolle Helppo C, ja silloinkin selkeät avut ovat tarpeen!

 

Kuvagalleria

     

©2018 Tuomirannan tila - suntuubi.com