Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

shire-ruuna
Chestnut

"Nuutti, Nalle"

  Syntynyt, ikä    13.1.2000, reaali-ikääntyminen
  Väri, Merkit   Tummanpunarautias, ei merkkejä
  Säkäkorkeus   171cm
  Painotus, Koulutustaso   Yleispainotus, KO: HeA, puomit ja ristikot
  Kasvattaja, Omistaja   Anwen HallEVM, Iiris & Juuso HonkanenVRL-14427
  Hoitaja   Linda K (2.10.2016 alkaen)

 

Luonnekuvaus

Nuutti on yksi tallin hurmureista. Tämä korkeudensa ansiosta erittäin uljaan näköinen ruunaherra saattaa näyttää hieman pelottavalta - varsinkin lapsista. Nuutti on kuitenkin luonteeltaan hevosten parhaimmistoa, ja sitä kutsutaan tallilaisten kesken usein jopa Nalleksi. Punertavan pähkinänruskean värinen shire rakastaa hellimistä eikä halua satuttaa ketään.

Ratsastaessa Nuutti on kuuliainen, eikä se yritä temppuilla - kai se on oppinut, että kun säkä on niin korkea, ei ole mukava tippua selästä. Nuutti on ihanan lempeä ratsastettava, ja sen askeleet ovat pehmeät ja jopa hieman keinuvat. Ruuna on melko kovakylkinen, joten pelkät pohjeavut eivät yleensä riitä, vaan ääniavut ovat tarpeen.

Hoitaminen ja varustaminen onnistuu yllättävän hyvin Nallen kokoon nähden - jakkara on kuitenkin korvaamaton apu ruunaa hoitaessa. Nuutti antaa harjata itsensä hyvin, mutta kavioiden puhdistamisessa saa ruunaan oikeasti nojata jotta se tajuaisi nostaa kavionsa. Ja kyllähän se kannattaa muistaa ettei jätä varpaita kavion alle vahingossa..!

 

Kuvagalleria

     

©2018 Tuomirannan tila - suntuubi.com