Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

american curly horse-tamma
Dakota

"Dana" 

  Syntynyt, ikä    18.6.2005, reaali-ikääntyminen
  Väri, Merkit   Ruunikko
  Säkäkorkeus   147cm
  Painotus, Koulutustaso   Lännenratsastus, Trailin alkeet
  Kasvattaja, Omistaja   Joe SmithEVM, Iiris & Juuso HonkanenVRL-14427
  Hoitaja   Jos haet energiaa, tämä tamma on sulle!

 

Luonnekuvaus

Dakota on saanut nimensä kotiosavaltiostaan, Pohjois-Dakotasta. Nuori tammavarsa oli pienenä niin innokas menijä, ettei uuden opettelu tullut kuuloonkaan. Lännenratsuksi koulutuksen alkeet onnistuivat paremmin kuin hyvin, ja tammaa oli helppo käsitellä - pitkäjänteistä, tehokasta treenausta tuo ei kuitenkaan kestänyt. Dakotan kasvattajalla oli kunnianhimoiset tavoitteet siihen, miten tuo tamma seuraisi vanhempiensa jalanjälkiä Curlyjen parhaimmistoon - mutta niin ei käynyt. Amerikan matkallaan kyseisessä osavaltiossa vierailleet Honkaset eivät voineet vastustaa kiusausta ostaa tuo luonteellaan hurmaava, mutta joissain määrin yli-energinen nuori tamma. Kyllähän hevosen tuominen Amerikan mantereelta kylmään pohjolaan vaati järjestelyjä, mutta jostain syystä pariskunta oli valmis näkemään sen vaivan - eikä sitä ole kyllä kaduttu hetkeäkään!

Dakota on luonnonlapsi. Se rakastaa pitkiä maastolenkkejä, laitumella kirmausta ja ulkoilmaa. Ei väliä, sataako kaatamalla vai onko kuuma kesäpäivä, se viettää aina päivänsä mielummin ulkona kuin sisällä tallissa. Tamma rakastaa myös vettä, ja kesäisin uitto on sen lempipuuhaa. Dakotan meno on parantunut huomasti täällä suomessa tapahtuneen koulutusen aikana - siitä on tullut enemmän ja enemmän rotukuvauksen mukainen; älykäs, rauhallinen, yhteistyöhaluinen - vaikka pakko myöntää, ei se silti mikään täyellinen curly ole. 

Dakotaa harjatessa oikea paikka on ulkona puomiin sidottuna tai tallissa siten, että tamma näkee ulos. Harjaaminen luonnistuu ihan kohtuu helposti, eikä tamma näe tarpeelliseksi temppuilla mitään kummallisempaa. Auta armias, jos tuoksut yhtään päärynälle - se sattuu nimittäin olemaan Dakotan lempparia! 

 

Kuvagalleria

     

©2018 Tuomirannan tila - suntuubi.com